Via Dolorosa

Jeg har deltaget med en klasse to gange og begge gange har det været en stor succes. Jeg vil næsten sige, at det har været et af skoleårets højdepunkter - ikke blot i kristendomsundervisningen, men i det hele taget.


SUZANNE PEDERSEN

LÆRER, SJØRRING SKOLE

VIA DOLOROSA

Påskevandring


Påskeberetningen er den vigtigste fortælling i kristendommen, som alle bør kende til.


Det kan godt være svært at få styr på påskefortællingen, men når man selv har spillet en rolle i historien, bliver det lettere at huske og forstå. I Via Dolorosa-stykket har alle en rolle at spille!


Ved at gå igennem otte stationer, lærer eleverne påsken at kende fra Palmesøndag til Påskemorgen. Hver station foregår et nyt sted i lokalområdet.

  1. Introduktion i kirken
  2. Nadveren på vennens loft
  3. Jesus beder i Getsemane Have
  4. Peters svigt i Ypperstepræstens gård
  5. Domfældelsen i Pontius Pilatus' borg
  6. Ydmygelse på vejen
  7. Korsfæstelsen på Golgata
  8. Opstandelse i haven


Manuskriptet er skrevet på baggrund af sammenskrivningen af evangeliernes tekster, som man finder bag i salmebogen. Vi begynder og slutter i den lokale kirke; resten af skuespillet foregår rundt i byen.


Så vidt muligt medvirker den lokale præst og frivillige fra den lokale menighed.


Alle tilmeldte klasser modtager inspirationsmateriale og rollehæfter i god tid. Eleverne skal ikke kunne deres replikker udenad.


Undervisningsvejledning [klik her]

Elevmanuskript [klik her], kan udskrives som A5-hæfte


Påskevandring kan bestilles til afvikling i ugerne 8-13 i 2023. HUSK at I som udgangspunkt helst skal være 2 klasser samtidigt, men projektet kan sagtens tilpasses til en eller tre klasser.


Målgruppe: 4. - 6. klasse

Fag: Kristendomskundskab

Varighed: 2 lektioner

Tilmelding: Senest 1. januar 2023
Jeg kan på det varmeste anbefale deltagelse i forløbet Via Dolorosa. Jeg har deltaget med en klasse to gange og begge gange har det været en stor succes. Jeg vil næsten sige, at det har været et af skoleårets højdepunkter - ikke blot i kristendomsundervisningen, men i det hele taget.

Det er en meget medrivende måde at lære om Jesu lidelseshistorie på - ved selv at spille en rolle i den. Det huskes.

Medlemmer fra menighedsrådet ved vores kirke var med på vandringen og serverede forfriskninger undervejs - til både ven og fjende. Svende ledede på fornem vis slagets gang - og eleverne var uforlignelige.
Udover den gode oplevelse, så giver Via Dolorosa herlige billeder - evt til senere brug :-) Sådan en dag er det den rene svir at være lærer.

 

Venlig hilsen
Suzanne Pedersen
Sjørring skole