Ressourcer og links

RESSOURCER

til kristendomsfaget


Konsulenten medvirker gerne, når du har lyst til at inddrage IT og medier i kristendomsundervisningen. 

Mapop er et dansk firma, som laver et værktøj til læring i bevægelse. Man placerer virtuelle poster, som eleverne får adgang til ved et simpelt nummer, hvis de vel og mærke har hentet mapop-app'en, som er tilgængelig til alle mobiler.

Her kan du lave id-kort, spillekort, filmplakater, reklamer og en masse andet. Hvis Jesu lignelser udkom som film, hvordan ville plakaten så se ud? En rigtig legeplads for de kreative elever.

Kahoot er et flot værktøj til mange forskellige typer af evalueringer, quizzer og virtuelle samtalerum. Og så virker det på alle "dimser" (devicer).

Gratis virtuelt klasseværelse, der altid virker, og som kan bruges af smartphones, tablets og pc'er samtidigt. Mulighed for multiple choice, korte svar-felter og quiz. Fantastisk redskab til at få alle elever på banen samtidigt.

Skoletube er en mangfoldig-hed af muligheder for at bruge IT og medier i undervisningen. Skoletube kræver abonne-ment, som kommunerne typisk tegner for alle kommunens folkeskoleelever.

Clio-online er en flot og faglig kompetent platform, som bl.a. Thisted kommune har licens til. Der er gode medieindslag, opgaver og tekster.

En gratis app til både smartphones og iPhones (og tablets med GPS), som indeholder tre spil. Bl.a. kan man lave et gps-løb, hvor eleverne først får vist den næste post, når de har løst opgaven rigtigt.

Google-sites er en meget enkel måde at lave hjemme sider på. Og så virker den altid.

Man skal lave en gratis google-konto for at kunne bruge det.

I Danmark har vi en fremragende tradition for kortfilm til børn og unge, som er velegnede til at bruge i kristendomskundskabs-undervisningen. Få inspiration og ideer [klik her]

En wordle kan sætte ord sammen i mange forskellige farver og former. Et kreativt redskab til at lege med ord på en anderledes måde.

Wix er et godt program til at lave spændende og sjove hjemmesider. Man arbejder udfra flotte skabeloner, hvor man ganske enkelt skifter tekst og billeder ud med nye.

Der er en lang række museer over hele verden, som er begyndt at frigøre kunstværkers rettigheder. Google Art Project er et virtuelt galleri, hvor du kan samle de værker, som du gerne vil arbejde med. Og vise dem i en fantastisk kvalitet!

Man har en gang imellem brug for at kunne lave sine egen bingobrikker og -plader; f.eks. i arbejdet med symboler eller billeder. Programmet her skal blot have billederne, så laver den selv pladerne, så de er forskellige. Og brikkerne som du skal hive op af posen!

Småproduktioner er et gratis tilbud om at lave små medie-produktioner. Stedet består af en lang række opgaver, som man kan øve sig på. Opgaverne er selvinstrue-rende; ja, faktisk er eleverne ofte bedre til at følge vejled-ninger end voksne.

Mentimeter er et værktøj, som du bl. a. kan bruge til at stille spørgsmål til eleverne. Via mobil, tablet eller computer fås de studerendes svar øjeblikkeligt og kan ved hjælp af overskuelig grafik skabe overblik og deles.

LINKS

til kristendomsfaget

Når man bevæger sig ud på internettet, skal man have et skarpt blik for kildekritik. Vi skal lære eleverne at spørge kritisk til budbringer og indhold. Nedenstående links er positive overfor kristendom og religion, selvom de selvfølgelig også kan være religionskritiske eller -skeptiske. De fleste er ikke neutrale, selvom de bestræber en høj grad af objektivitet.

Folkekirken.dk


Oplysninger om Folkekirken, dens tro og historie, kirkeåret, organisation og centrale emner indenfor kristendommen.

Bibelen


I mere end 200 år har Det danske bibelselskab formidlet viden om bibelen, som er verdens mest læste bog. Den autoriserede udgave ligger frit tilgængeligt, ligesom der er en lang række gode artikler om bibelens univers.

Religion.dk


Aktuelle artikler om religiøse emner. Der findes beskrivelser af de store verdensreligioner, samt mulighed for at orientere og fordybe sig i tværreligiøse emner.

Sitet udgives af Kristeligt Dagblad.

Aalborg Stift


Oplysninger om Aalborg Stift, som kirkerne i Thy og på Mors er en del af. Læs om provstier og sogne, kontaktoplysninger m.m.

Salmebogen


Nogle har kaldt Den danske salmebog for den vigtigste digtsamling i vores kultur. Den ligger frit tilgængeligt, ligesom der er spændende baggrunds-artikler om både tekster, forfattere og komponister.

Kristendom.dk


Danmarks største portal om kristendom. Her findes nyheder om kristendom i Danmark og udlandet, samt baggrundsartikler om alt fra kristendommens verden.

Sitet udgives af Kristeligt Dagblad.

Kirkerne


Søg på din lokale kirke og læs om dens historie. Alle kirker i Aalborg Stift er blevet smukt fotograferet af Niels Clemmensen. Hans billeder må vi gerne bruge i skole-kirke-samarbejdet.

Hør salmerne


Ildsjæle har indspillet samtlige salmer fra salmebogen i fuld længde, så man kan bruge sitet som forsanger i klassen.

Wikipedia


Wikipedia er blevet ekstremt udbredt. Sitets styrke og svaghed er, at alle kan bidrage. Der er fagfaglige redaktører, som sorterer det værste vrøvl fra, ligesom der er fuld åbenhed om processen bag de enkelte opslag. Læs mere [her].

Landsnetværket


Der findes lokale folkekirkelige skoletjenester over hele landet. Vi er samlet i et landsnetværk, som bl.a. udvikler og producerer projekter, som du måske kan bliver inspireret af.

Fælles mål


En digital version af faghæftet, som gør det enkelt og overskueligt at orienterer sig i læseplan, vejledning, kompetenceområder og målsætninger.

Lokale provstier


De lokale provstier bag skole-kirke-samarbejdet har nogle velfungerende hjemmesider, hvor man kan læse aktuelle opslag og oplysninger:


Sydthy Provsti

Thisted Provsti

Morsø Provsti