skrøbelig

SKRØBELIG

møde med Peter Callesens kunstI den gamle præstegård i Karby på Sydvestmors bor den internationalt anerkendte kunstner Peter Callesen, som har
arbejdet med performance, pap og papir i en undersøgelse af menneskets skrøbelighed. Projektet anvender Peters
æstetiske formsprog og teknikker.


Ved at anvende helt almindeligt kopipapir skal vi skabe værker, der giver os muligheder for erfaringer og refleksioner
over at leve i en tid, hvor flere og flere oplever skrøbelighed. Utallige undersøgelser bevidner unges udsathed, og
projektet tilbyder en æstetisk og nysgerrig tilgang til fænomener, der understreger skrøbeligheden. Det er en særskilt pointe, at man hverken tilføjer eller fjerner noget af papirarket, men arbejder med det ene ark, som man har til
rådighed.


Projektets kerne er 2 lektioners kreativt arbejde med kniv og papir, hvor konsulenten medbringer alt, som vi skal bruge.  Derudover indeholder projektet en lektions igangsætning med refleksioner og præsentation af metoden, og efterfølgende arbejdes der med en kortfilm om Peter Callesen og hans kunst, ligesom der er mulighed for at fordybe sig i en interview-tekst fra bogen ”Ud af Intet”.


Du kan læse og se Peters kunst på www.petercallesen.com. Forlaget Meloni har på deres portal Billedkunst i skolen lavet en fin præsentation af Peter Callesen [klik her].


Projektet bidrager til fællesmålet om at eleverne kan udtrykke sig nuanceret om grundlæggende tilværelsesspørgsmål i relation til den religiøse dimensions betydning under kompetenceområdet Livsfilosofi.


Der er adgang til undervisningsvejledningen med et kodeord, som tilsendes ved tilmelding.


Målgruppe: 6. - 9. klasser
Fag: Kristendomskundskab og billedkunst
Varighed: 1 + 2 + 1 lektioner

Projektperiode: 38 - 40 2023