Ondskab

ONDSKAB

et dialogspil om det onde


”Hvorfor er der så meget ondt i verden”?
”Hvor kommer det onde fra”?
”Er mennesket ondt”?


De tre spørgsmål er alle fundamentale eksistentielle spørgsmål, som vi mennesker på forskellig vis afhængig af alder og livssituation stiller os selv.


Ondskabens mange ansigter møder vi igen og igen, når vi tænder for nyhederne på TV, surfer rundt på nettet eller åbner avisen, hvor fortællinger om ulykker, krig, vold og menneskelig fornedrelse fylder.


Begrebet ondskab er på den måde en uomgængelig del af vores hverdag, som vi som mennesker er nødt til at reflektere over og forholde os til.

Ondskabens eksistens kan betragtes som et af tilværelsens grundvilkår og har dermed betydning for det enkelte menneskes måde at forholde sig til andre og til verden på.


Spørgsmålene om ondskabens eksistens og form knytter sig tæt til menneskers religiøse forestillinger og forskellige religioners mytiske fortællinger, herunder kristendommen, ligesom filosoffer og tænkere op igennem historien har beskæftiget sig indgående med problemstillingen.


Det er Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg kommune, som har lavet spillet “ONDSKAB - ET DIALOGSPIL OM DET ONDE”, som er tiltænkt til brug i undervisningen i faget kristendomskundskab i udskolingen.
 

Vi har købt nogle  eksemplarer af spillet, som kan lånes gratis.I spilæsken er der: 

  • Spilleplader, tusch og aftørringsklud
  • Elevhæfte
  • Lærervejledning


Der er også mulighed for at få besøg af skole-kirke-konsulenten til en workshop, hvor vi bl.a. spiller spillet og arbejder videre med ondskaben som begreb.


Ressourcer

Elevhæfte [klik her]

Lærervejledning [klik her]

Nyhedsindslag fra Aalborg Stift [klik her]



Målgruppe: 8. - 9. klasse

Fag: Kristendomskundskab
(evt. historie og samfundsfag)

Varighed: 4-7 lektioner