ELSE NØRBJERG GREGERSEN
LÆRER, NORS SKOLE
Det er sjovt at høre en god fortælling, men det er næsten bedre selv at være med i den. Derfor leger, spiller og danser vi fortællingen om jødernes ørkenvandring med Moses, hvor folket oplevede mismod, utålmodighed og 10 bud.
Fortællingen om det jødiske folks fyrre år lange ørkenvandring har i årtusinde lært os om udholdenhed, tro og mistillid. Folket var blevet befriet fra slaveriet i Egypten, og glæden var vidunderlig, da de var i sikkerhed på den anden side af Det røde hav. Men det er svært at fastholde glæden, når der er sand og ørken overalt.
Fortællingen om udvandringen findes i Anden Mosebog. Projektet arbejder med kapitlerne 15-20, hvor folket bl.a. får frisk vand, brød fra himlen og de ti bud på sten-plader.
Ørkenvandring inddrager sanselige metoder, når,,,
Desuden anvendes artefakter til mediere fortællingen til elevernes forestillingsverden:
Og så er projektet et eksempel på stedsspecifik undervisning, hvor området og naturen på det valgte sted (som regel) understreger fortællingen. Området omkring Isbjerg ved Nors sø eller Lodbjerg Sande vest for fyret er perfekte steder, men projektet tilbydes hvor-som-helst, det giver mening.
Målgruppe: 1. - 3. klasse
Fag: Kristendomskundskab
Varighed: 2 lektioner excl. transport
Projektperiode: Uge 36 - 38 2024 og uge 23 - 25 2025
Det kan KLART anbefales, børnene snakker stadig om den gode oplevelse, hvor de skulle klædes ud og have forskellige små funktioner. Det var så perfekt, at vi skulle gå rundt og have små stop. Børnene kunne sagtens finde ro i, at høre den fantastiske levende fortælling, som om det var sket i går. Børnene blev i den grad inddraget og jeg glæder mig til at vi må få flere oplevelser med Svende.
Else Nørbjerg Gregersen
Nors skole