Min egen kirke

VORES EGEN KIRKE

viden og formidling

Mange skoleopgaver bliver lavet for elevens egen skyld, men dette projekt inviterer klassen til at bidrage med kulturformidling ved at skabe en hjemmeside, som turister og andre besøgende i kirkerne kan bruge ved hjælp af en QR-kode, som bliver ophængt i våbenhuset.


I skal lave en hjemmeside, som indeholder velvalgte fotos, lydfiler og korte tekster, som de mange gæster, der besøger jeres kirke, kan få viden og indsigt af.


5.- 6. klasse er et godt tidspunkt til at lade eleverne finde og anvende den viden om kristendommens indhold og kirkens indretning, som undervisningen har givet dem.


Undervisningsmaterialet, som tilsendes ved tilmelding, indeholder vejledning i, hvad webstedet kan indeholde, og hvordan eleverne skaffer den nødvendige viden.


Udover de kristendomsfaglige vinkler giver projektet også eleverne solide kompetencer i søgning og formidling af viden. De oplever nødvendigheden af kildekritik og hvilke kilder, som er troværdige.


VIGTIGT: Skole-Kirke-konsulenten kommer og igangsætter projektet sammen med klassen, og når alt materialet skal samles til en velfungerende hjemmeside, kommer han igen. Klik på billedet til højre og se, hvordan elever fra Østerild skole greb opgaven an.


Målgruppe: 5. - 6. klasse

Varighed: 6 - 8 lektioner