menneskesonnen
Pressefoto

MENNESKESØNNENS SIDSTE DAGE

fagrelevant teater


De 30 sølvmønter vejer tungt i bæltet, da Judas kysser "ham" på kinden.. Peter græder, da han for tredje gang benægter at kende "ham", nøjagtig som "han" havde sagt under det sidste måltid. Budbringeren vandrer frem og tilbage fra Herodes til (Pontius) Pilatus, der er kommet i en politisk kattepine og til sidst må give efter.


Menneskesønnen selv skal bære korset til Golgatabjerget, hvor smeden venter med naglerne til hænder og fødder.

Menneskesønnen, der 30 år tidligere blev født i en stald, hænger på korset og forstår ikke hvorfor hans far har forladt ham.

Seks timer senere lægger han sit liv i sin fars hænder og fortællingen om menneskesønnen slutter, da han udånder på korset… Eller gør den?


Det er en fortælling om kærlighed, forræderi, tilgivelse, angst og ikke mindst om at være menneske med alt, hvad det indebærer på godt og ondt og om at møde smerte, sorg og ondskab med kærlighed.


Vi hører hele den intense historie om de sidste timer og får samtidig flashbacks til en krybbe 30 år tidligere, lignelser, taler og fortællinger om at finde det bedste frem i os selv – også i livets sværeste stunder.


Forestillingen vises gratis for skoler i samarbejde med Thisted Teaterkreds.

  • Onsdag den 20. marts 2024 kl. 9 i Hurup kirke
  • Onsdag den 20. marts 2024 kl. 12 i Thisted kirke
  • Torsdag den 21. marts 2024 kl. 9 i Nykøbing Mors kirke


Målgruppe: 5. - 8. klasse

Fag: Krstendomskundskab

Varighed: 1 time


"De dygtige skuespillere deles om alle roller i fortællingen, der ikke bare holdes til påskens begivenheder, men bredes ud til at male et farvestrålende billede af hvem Jesus var, og hvorfor det endte med at han blev så både upopulær og elsket."


Folkekirkens skoletjeneste, Aalborg

.