Markus

MARKUSEVANGELIET

Jesu liv, forkyndelse og betydning

Målet med undervisningsmaterialet er at give overbygningseleverne et overblik over Jesus-fortællingen, sådan som det ældste evangelium beretter den.

Materialet diskuterer forskellige fortolkninger af Jesus og inddrager filosofi, kunst og kortfilm i et koncentreret forløb over kun fire lektioner.


Materialet består af lærervejledning med kopiark/bilag til eleverne, samt webressourcer [klik her].


Det er muligt at bestille et samtale-foredrag, som afslutning på projektet.


Målgruppe: 7.-10. klasse

Varighed: 4-6 lektioner

Tilmelding / bestilling: Hele året [klik her]

et eksempel fra materialet


Peace On Earth


Den irske rockgruppe U2 udgav i 2000 et album med titlen: ”All That You Can’t Leave Behind”, hvorpå nummeret ”Peace On Earth” er som en slags moderne bøn. Man kan læse teksten som en vision om Guds rige på jorden, hvor freden hersker, mødre ikke græder, og afsked er afskaffet. Men den kan også læses som et opråb til Jesus om at gøre noget ved krig og undertrykkelse .

Den 15. august 1998 sprang Real IRA en bilbombe i den nordirske by Omagh, som dræbte 29 mennesker og sårede yderligere 220. Sean and Julia, Gareth, Ann og Breda, hvis navne optræder i sangen, var blandt de dræbte.


Bilen på billedet indeholder bomben. Fotografiet er taget kort før eksplosionen. Kameraet blev fundet i ruinerne. Barnet og den spanske mand på billedet overlevede begge.

På Bilag 5 kan I læse teksten. Lad eleverne oversætte teksten. Markér med grøn farve de linjer, der tydeligt refererer til bombningen i Omagh. Markér derefter de linjer, som I synes taler om Jesus og Guds rige.


Der ligger en Youtube-version af sangen med tekster på hjemmesiden [klik her].