kufferten

KUFFERTEN

lignelsen om den fortabte sønEn ung mand pakkede sin kuffert med alt, hvad han havde og halvdelen af sin fars formue. Det var en fyldt og tung bagage, som han slæbte med sig til et drømmeland, hvor han levede i overflødig overflod og ødslede alt hvad han havde bort. Kufferten var tømt og tom.

Da gik den unge mand i sig selv og begyndte den lange vandring hjem til sin fars gård for at søge arbejde som daglejer dér. Men faren tog imod ham med åbne arme og erklærede, at du vil altid være min søn.

Broren, der pligtopfyldende havde passet sit arbejde derhjemme, blev naturligvis vred over farens glæde; og måske er broren i virkeligheden den fortabte søn i lignelsen.


Projektet Kufferten vil undersøge lignelsens temaer ved hjælp af fortælling, øvelser og lege. Alt sammen med udgangspunkt i metaforen Kuffert, som rummer betydninger om se livet som en rejse og en vandring  hvor vi slæber rundt på vores egne og andres skæbner. Hver elev låner en lille kuffert, som de skal fylde med genstande og minder, der hjælper til tydning og fortolkning af lignelsen.


Formålet er at give eleverne erfaring med og oplevelser af den særlige bibelske genre: LIgnelser. Metoden er eksemplarisk og kan overføres til andre lignelser.


Målgruppe: 1. - 3. klasse
Fag: Kristendomskundskab
Varighed: 2 lektioner

Projektperiode: uge 40 - 41 2023 og uge 14 - 19 2024