kirkegaarden

KIRKEGÅRDSVANDRING
på jagt efter symboler"Nogle tror, at kirkegården er de dødes sted", fortalte en graver. "Men det er helt forkert. Kirkegården er et sted for de levende." Hun var overrasket over hvor mange mennesker, der besøger kirkegården for at mindes og ære deres afdøde slægtninge og venner.


Vi kan lære noget vigtigt om livet ved at besøge det sted, hvor vi begraver vores døde.


Kirkegården er et helt konkret kultursted, der vrimler med symboler, artefakter og fortællinger, som er mere eller mindre skjulte.


I dette lille projekt skal eleverne undersøge symboler på gravsteder for at få indsigt i og viden om tradition, historie og religion. Tre overskuelige opgaver giver eleverne erfaring med kulturen, der kommer til udtryk på kirkegården, velvidende at der en voksende del af befolkningen, som slet ikke ligger begravet på kirkegårde, men i stedet får deres aske spredt på åbent hav; det drejer sig om op til 3000 personer om året*.


Hjemmeside med elevopgaver og arbejdsark

[klik her]Det er vigtigt at understrege, at kirkegårde og gravsteder stadig er omgærdet med respekt for de afdøde og deres pårørende. Derfor skal man færdes roligt og stilfærdigt, ligesom man ikke må betræde andres gravsteder uden at få lov af kirkegårdspersonalet.


Det er helt op til enkelte lærer, hvorvidt eleverne skal lave alle tre opgaver, ligesom læreren selv beslutter, hvordan elevernes undersøgelser skal deles med de andre i klassen.


Konsulenten medvirker gerne i projektet. Klik på knappen og bestil en tid.


Målgruppe: Hele skolen
Fag: Kristendomskundskab
Varighed: 3 - 4 lektioner, hvor de to første foregår på kirkegården

Projektperiode: uge 35 - 39 og 21 - 25