EsbjergEvangeliet

ESBJERG-EVANGELIET

på din egen skole

EsbjergEvangeliet, der er malet af Erik Hagens, er et stort vægmaleri, som hænger på et rundt auditorium på Esbjerg seminarium. Vi har en kopi af billedet som er et billedtæppe, der er 22 meter langt og 2 meter. Værkets størrelse og detaljerigdom minder lidt om livet; man kan ikke overskue det hele på én gang, og man søger hele tiden efter de store linier. Men bag ved dem ligger der en masse små fortællinger, som er byggestenene til et liv.


Esbjerg-evangeliet er et spejlbillede af Danmark i dag og samtidig en skildring af et liv fra ende til anden. Flettet ind i maleriets motiver finder man cirka 150 bibelcitater.


Betydningen opstår i et samspil mellem billede og tekst.


EsbjergEvangeliet er altså vores nutids historie sat i relief af Bibelens fortællinger. Maleriet skaber med sine humoristiske og provokerende billeder en fortælling, som man kan gå på vandring i og fortælle med på.


Som udgangspunkt indeholder undervisningstilbuddet:

  1. To lektioner om EsbjergEvangeliet
  2. Præsentation af kunstneren og billedtæppet
  3. Bibelfortælling udfra tæppet
  4. Billedjagt
  5. Refleksionsøvelse
  6. Billedproduktion
  7. Samtale.


For alle klassetrin.


Fra mandag den 2. - fredag den 6. marts 2020 hænger EsbjergEvangeliet på Sjørring skole i Thisted. Bestil undervisning ved at [klikke her].


Fra mandag den 9. - fredag den 13. marts 2020 hænger EsbjergEvangeliet på Tingstrup skole. Bestil undervisning ved at [klikke her].


Mandag den 16. - tirsdag den 17. marts 2020 hænger EsbjergEvangeliet på Bjergby friskole. Bestil undervisning [klik her]


Onsdag den 18. marts 2020 hænger EsbjergEvangeliet på Ørding friskole. Bestil undervisning [klik her]


Du kan læse meget mere om EsbjergEvangeliet ved at [klikke her].