Tro og Tolerance

Paulus, Tro og Tolerance

kultur, konflikt og kærlighed

Omdrejningsfiguren for projektet er apostlen Paulus. Han levede som os med og blandt mange kulturer og religioner. Paulus' breve fra Det nye Testamente vidner om et menneske, der er overbevist om sandheden i det budskab, han formidler, men som samtidig har sans for, at mennesker er forskellige, og at de derfor reagerer forskelligt, når de stilles over for nye tanker. Der arbejdes med temaer som mad, fællesskab, gudsopfattelse og menneskeværd.

 

Projektet tager afsæt i det opdaterede computerspil A Man with a Mission. Eleverne spiller dette og arbejder herefter med Paulus og hans historiske tid ud fra en scrapbog. Dernæst skal eleverne gruppevis arbejde med 4 workshops, der fører diskussioner om tro og tolerance over i en nutidig sammenhæng. Og endelig samles trådene ved finalen i den lokale kirke.

 

Alt vedrørende projektet findes på siden www.troogtollerence.dk Siden såvel som spillet er pt under opdatering og er klar til brug 1. august 2016. Den reviderede side har login, som læreren får ved tilmelding.

1. fase (2 lektioner)

Eleverne spiller A Man with a Mission

2. fase (2 lektioner)

Eleverne arbejder med Paulus via scrapbogen på IT-platformen eller som trykt bog.

Scrapbogen har 10 opslag, der hver berører et centralt Paulus-tema, som samtidig har relevans i forhold til spørgsmålet om religion og kultur i dag.

 

3. fase (3 lektioner til hver workshop)

Man kan arbejde med de fire workshops i valgfri rækkefølge, men det er vigtigt, at klassen arbejder med den samme workshop samtidig. Hver workshop begynder med, at eleverne går på opdagelse på IT-platformen og tilegner sig faglig viden. Herefter skal de arbejde med forskellige øvelser og kreative opgaver.

Workshop 1: Har Gud fuglefjer eller fiskeskæl?

Tema: Religion og sandhed

 

Workshop 2: Hvor meget er du værd?

Tema: Menneskesyn

 

Workshop 3: Helstegt hund med flødeskum

Tema: Mad og fællesskab

 

Workshop 4: Må man tisse i klaveret?

Tema: Regler

Alle fire workshops angår nutidige problemstillinger, men relaterer sig samtidig til konflikter fra computerspillet A Man with a Mission.

4. fase (1 lektion)

Finale / afslutning i den lokale kirke, der sætter fokus på Paulus' aktualitet i dag.