Sankt Thøger

SANKT THØGER

holografisk fortælling

 

for 0.-6. klasse på Vestervig, Hurup, Bedsted og Koldby skoler samt Sydthy og Boddum-Ydby friskoler

 

I forbindelse med Børnekulturugen 2018 udbyder Skole-kirke-samarbejdet i samarbejde med Vestervig Kirkemusikskole, Thy Centre for Musical Arts og Museum Thy et projekt om Sankt Thøger.

 

Fortællingen om Sankt Thøger foregår i Vestervig i det 11. århundrede. Det er en historien om en from præst, der bygger en kirke af kviste og ris til folk, som lige var holdt op med at være vikinger. Thøger blev ved sin død helgenkåret af de lokale thyboere imod de kirkelige magthaveres vilje. En række dramtiske tegn og undere fulgte, så folket fik ret ,og Thøger blev helgen.

 

Fortællingen foregår lige her i Thy og siger måske stadig noget om thyboers vilje og stædighed. Under alle omstændigheder er det en del af den kulturarv, som vi deler.

 

Projekt giver elever og lærere mulighed for at fordybe sig i Sankt Thøger-fortællingen ved hjælp af æstetiske læreprocesser og deltage en forestilling, hvor man viser andre elever sin version af historien.

 

Lyskunstneren Lars Egegaard Sørensen har opfundet en fortælle-kasse, som gør det muligt at vise tegninger og videoer tre-dimensionelt. Man kan ovenikøbet stille objekter i klasse, som understeger 3D-effekten og fortællingen.

 

Projektet indeholder:

- Projektbeskrivelse [klik her]

- Undervisningsvejledning [klik her]

- Obligatorisk lærerkursus, hvor kunstneren Lars Egegaard Sørensen vil præsentere metoden, mandag den 20. august 2018 kl. 15.10 - 17 på Hurup skole.

- Produktion af fortællinger i uge 37.

- Forestilling med præsentation af fortællingerne fredag den 14. aeptember 2018 kl. hhv. 9-10-11-12 i Vestervig kirke.

- Evaluering.

 

Tilmelding senest fredag den 17. august 2018 [klik her]