Luther i Worms

et rollespil

 

Alle elever i klassen deltager i et retssals-rollespil, hvor den historiske ramme er, at Luther indkaldes til forhør hos Rigsdagen i Worms. Hans kritiske taler og skrifter havde tirret den mægtige katolske kirke – så nu skulle han stå til ansvar overfor de magtfulde, pavelige udsendinge.

Nogle elever kommer på anklagerens hold, og andre bliver en del af forsvaret. Nogle bliver vidner, der indkaldes og afhøres. Og andre igen er notarer, karikaturtegnere eller ”pøbel”.

 

Rollespillet fungerer bedst i overbygningen.

 

Læs mere [her].

Luthers liv i 7 billeder

film, tekster og opgaver

 

Fremragende korte aninmationsfilm, som fortæller om Luthers liv og tanker udgivet og produceret af Kristeligt Dagblad. Filmene stiller på en humoristisk måde spørgsmålstegn ved de fortællinger og traditioner, som eftertiden har tilllagt Luther. Se mere [her].

 

Her står jeg

historien om Martin Luther

 

Et undervisningsforløb på 2 lektioner, hvor Skole-kirke-konsulenten fortæller om Luther liv og tanker, og der løses opgaver og spilles spil med udgangspunkt i det fortalte.

Undervisningsforløbet findes i tre versioner for henholdsvis indskoling, mellemtrin og overbygningen. Se mere [her].

Martin Luther

500 års reformationsfejring

 

Den 31. okotober 2017 er det 500 år siden, at munken og teologiprofessoren Martin Luther i følge traditionen slog 95 teser op på døren ind til slotskirken i Wittenberg. Det blev begyndelsen til en reformation, som førte til dannelse af den lutherske kirke, som folkekirken i Danmark er en del af.

 

Der vil i 2017-2018 være en lang række aktiviteter, undervisningsmaterialer og -tilbud, hvor Skole-Kirke-Samarbejdet vil være behjælpelige med at sætte reformationen på dagsordenen. Reformationen er specifikt nævnt i Fælles mål i kristendomskundskab som et område, eleverne skal lære om.

 

Re:formation

teser, tro og tvivl

 

I efteråret 2017 udbyder Landsnetværket af Folkekirkelige Skoletjenester et stort undervisningsprojekt om Martin Luther og reformationen. Projektet Re:formation – teser, tro og tvivl, der henvender sig til 5. - 6. klasse, indeholder korte tegnefilm, elevbogen Re.minder, lærervejledning, rap af Per Vers og manus til et fortællespil. Se mere [her].

Luther på Mors

mellem kloster og Kirketorvet

 

Fredag den 22. september 2017 kl. 9 - 19 kan alle morsingboere opleve reformationens vigtigste begivenheder og tanker ved at gå turen fra Dueholm kloster til Kirketorvet.

 

Værksteder, fortællinger, musik og teater vil fylde vejen, hvor elever og lærere inviteres til at lege, synge, spille, fortælle og tænke med.

 

Der er fem samlingssteder med hvert deres tema: Middelalder, klosterliv, trykkekunst, skole og musik.

 

Luther på Mors har sin egen hjemmeside, hvor du kan læse om de mange oplevelser og aktiviteter:

www.lutherpaamors.dk

Alt om Luther

på 60 minutter

 

Alle 3. - 5. klasse-eleverne i Thisted kommune inviteres til en times koncert med Sigurd Barrett i Thisted kirke mandag den 30. oktober 2017.

 

Koncerten fortæller om Martin Luther og reformationen på en enkel og vedkommende måde.

 

Se mere [her]