Esbjergevangeliet

EsbjergEvangeliet

på Østre skole og Hurup skole

Esbjerg-evangeliet, der er malet af Erik Hagens, er et 22 meter langt og 2 meter højt billedtæppe. Værkets størrelse og detaljerigdom minder lidt om livet; man kan ikke overskue det hele på én gang og søger de store linier. Men bag ved dem ligger der en masse små fortællinger, som er byggestenene til et liv.

 

Esbjerg-evangeliet er et spejlbillede af Danmark i dag og samtidig en skildring af et liv fra ende til anden. Flettet ind i maleriets motiver finder man cirka 150 bibelcitater.

 

Betydningen opstår i et samspil mellem billede og tekst.

 

Esbjergevangeliet er altså vores historie sat i relief af Bibelens fortællinger. Maleriet skaber med sine humoristiske og provokerende billeder en fortælling, som man kan gå på vandring i og fortælle med på.

 

Der er tre undervisningstilbud

 

  1. 2 lektioner om EsbjergEvangeliet: Indeholder præsentation, bibelfortælling udfra tæppet, billedjagt, refleksionsøvelse, billedproduktion og samtale. For alle klassetrin.

 

  1. 1 lektion om Esbjergevangeliet: Præsentation, fortællingen ”Da den flyvende radio bankede på døren” og billedjagt. For indskoling og mellemtrin.

 

  1. 1 lektion om Esbjergevangeliet: Præsentation, Tema: Når religion og politik støder sammen med billedrefleksion og samtale.

 

 

I uge 15 (fra mandag den 9. - fredag den 13. april) hænger EsbjergEvangeliet på Østre skole i Thisted. Bestil undervisning ved at [klikke her].

 

I uge 16 (fra mandag den 16. - torsdag den 19. april) hænger EsbjergEvangeliet på Hurup skole. Bestil undervisning ved at [klikke her].

 

Du kan læse meget mere om EsbjergEvangeliet ved at [klikke her].