Esbjergevangeliet

på din egen skole

Esbjerg-evangeliet, der er malet af Erik Hagens, er et 22 meter langt og 2 meter højt billedtæppe. Værkets størrelse og detaljerigdom minder lidt om livet; man kan ikke overskue det hele på én gang og søger de store linier. Men bag ved dem ligger der en masse små fortællinger, som er byggestenene til et liv.

 

Esbjerg-evangeliet er et spejlbillede af Danmark i dag og samtidig en skildring af et liv fra ende til anden. Flettet ind i maleriets motiver finder man cirka 150 bibelcitater.

 

Betydningen opstår i et samspil mellem billede og tekst.

 

Esbjergevangeliet er altså vores historie sat i relief af Bibelens fortællinger. Maleriet skaber med sine humoristiske og provokerende billeder en fortælling, som man kan gå på vandring i og fortælle med på.

 

Der er udarbejdet undervisningsforløb på 2 lektioner til samtlige klassetrin, hvor skole-kirke-konsulenten kommer og underviser. Jeg kan undervise tre klasser om dagen. Eller I kan arbejde selvstændigt med det udarbejdede undervisningsmateriale.

 

I kan bestille Esbjerg-evangeliet til at stå på jeres egen skole i nogle dage. Vi har billedtæppet til rådighed fra 9. - 27. april 2018.

 

Bestil [her]